Tjek panten på din plast

Tjek om der er pantmærker på dine plastflasker inden du smider dem i din skraldespand til plast.
Juice og saft Dansk Retursystem

Alle ny-producerede juice-, saft-, most- og smoothiesflasker af plast får fra 1. juli pantmærker. Husk derfor at holde øje med, hvilke plastflasker der skal i din skraldespand til plast, og hvilke der skal afleveres til pant.

Dansk Retursystem sætter fokus på plast med en ny kampagne – og startskuddet er en udvidelse af pantsystemet. Ifølge Dansk Retursystem kan plastik være et fantastisk materiale – så længe vi genanvender det. Ved at genanvende plastik sparer vi klimaet for flere tons CO2; i 2018 sparede pantsystemet klimaet for 143.950 tons CO2. Målet med det danske pantsystem er at holde flaskerne i et lukket kredsløb, hvorved den samme plastikflaske kan smeltes om igen og igen.

Frem til 1. november 2019 er der tale om en overgangsperiode, hvor vi kan støde på plastflasker uden pantmærke, men efter denne periode, vil der kun være juice-, saft-, most- og smoothiesflasker af plastik med pant på i butikkerne.

En ny plastikflaske fremstillet af genbrugsplast udleder 81 % mindre CO2 sammenlignet med en plastikflaske fremstillet af nyt materiale, og med de 52 mio. nye emballager, der nu er pantmærke på, kan vi mindske vores klimaaftryk.

Husk derfor at tjekke, om der er pantmærke på dine plastflasker, inden du smider dem i skraldespanden.

Kilde:

Dansk Retursystem

Foto af Ty Stange.